Deprecated: Function register_sidebar_widget is deprecated since version 2.8.0! Use wp_register_sidebar_widget() instead. in /home/ho-degraaff.nl/public_html/tsjechoslowaaksewolfhond.nl/wp-includes/functions.php on line 6031

Deprecated: Function register_widget_control is deprecated since version 2.8.0! Use wp_register_widget_control() instead. in /home/ho-degraaff.nl/public_html/tsjechoslowaaksewolfhond.nl/wp-includes/functions.php on line 6031
Lectuur Tsjechoslowaakse Wolfhond -

Terug naar Tsjechoslowaakse Wolfhond

Lectuur Tsjechoslowaakse Wolfhond

Lectuur Tsjechoslowaakse Wolfhond

De Tsjechoslowaakse wolfhond

De Tsjechoslowaakse Wolfhond Lectuur

Vertaling van het originele boek van K. Hartl de grondlegger van dit mooie ras

Voor u aan dit boek begint:

Voor u aan dit boek begint moet u beseffen dat u hier te weinig woorden zult vinden over de liefde die een mens ten opzichte van deze wat aparte hond voelt.
Ik zeg “wat apart”, want hoewel de standaard van de Tsjechoslowaakse wolfshond goedgekeurd is door de FCI, en enkelingen van dit ras trots getoond worden op internationale tentoonstellingen is hij niet zomaar een hond. In zijn aderen stroomt naast het bloed van een Duitse herder ook het wilde en oeroude bloed van een wolf. En onder zijn grijze vacht klopt een trots, gevoelig hart, bijna het hart van een wolf.

Veel van de in dit ras geïnteresseerden zijn romantische mensen opgevoed door Rudyard Kipling. Ze willen een wolf hebben. Maar niet iedereen heeft daarvoor de goede omstandigheden. Daarom kiezen we liever voor een Tsjechoslowaakse wolfshond die met ons met de tram of de trein mee kan reizen en thuis op de bank kan slapen. We mogen echter niet vergeten dat zijn voorvaderen nog steeds in hem voortleven. Dat betekent niet dat hij met gruwelijke geluiden de postbode zou bijten. Dat zou een wolf ook niet doen, integendeel hij zou zo snel mogelijk de benen nemen. Een wolf heeft expressieve gezichtsuitdrukkingen, hij heeft een goede mimiek en een wolfshond heeft dat ook. Hij is ook zeer gevoelig, soms raakt u helemaal onder de indruk van zijn interesse voor uw gezondheid en de gezondheid van uw hele gezin. Maar de grootste erfenis van zijn voorvaderen is dat een wolfshond al op zeer jonge leeftijd begrijpt dat u een lid van zijn meute bent, zijn zekerheid en zijn thuis. Als u hem uw liefde toont en als u zonder menselijke arrogantie zijn behoeftes en mogelijkheden respecteert dan zal hij u eer betonen en genegenheid schenken. Voor een wolf betekent de meute alles, voor een wolfshond is dat zijn baas. Hij is zeer trouw. Eigenlijk was hij voor het leger gefokt, maar vanwege deze reden bleef hij daar niet zo lang in dienst. Hij kon namelijk niet naar meerdere bazen luisteren.

Wij niet-militairen kunnen van alles met hem doen. Oefenen, hardlopen, zwemmen, een slee laten trekken, reizen (vooral met de auto reist hij graag) of de kinderen opvoeden. En ook oppassen of tuinieren. Maar altijd krijgt u van hem nog meer. Het gevoel van het leven in een meute is hem goed bijgebleven. Hij kan niet zonder. Nu leeft hij met ons samen. In moeilijke tijden zal hij ons roepen. Wij mogen hem niet verraden, ook al is hij “slechts” een dier, hij verraadt ons ook niet.

te bestellen/ order via :

http://www.ho-degraaff.nl/a-25617425/lectuur/de-tsjechoslowaakse-wolfhond/

English Version: The Czechoslovakian Wolfdog

Deutsche Version: Der Tschechoslowakische Wolfshund

Translate »
Volg je ons al?