Terug naar Blogs

Onze eerste Tsjechoslowaakse Wolfhond

Geschreven door Veronique

Ja die eerste ontmoeting in 1998 kan ik me nog goed herinneren. Mijn ouders kwamen terug van de eerste reis naar Tsjechie om daar Bacardi Eden Severu op te halen. Ik was 12 jaar en lag op de bank te slapen en ineens hinger er tandjes in mijn neus. Nou leuk joh! Ik was gelijk al klaar met dit puppeding wat uiteindelijk 15 jaar zou worden en haar hele leven alles met haar mond aan zou duiden.

Becky was geen makkelijke dame in vergelijking met al die Duitse Herders die we hebben gehad. Het was een brutaal pupje, overal in bijten ook in de oudere honden en dan kreeg ze wel op haar kop maar dat boeide haar helemaal niks. Ze groeide natuurlijk in hoogte maar ook in karakter, Het was er geen een om zonder handschoenen aan te pakken, eigenlijk kan je best zeggen dat het een enorm kreng was.

Samen met ons 2e pupje Casca Trezor de Louba Tar heeft ze hele avonturen beleefd en was ze beste maatjes, vooral in samen onzin uithalen.

Al snel kon ze niet te best meer met onze oudere Duitse Herder dames en als ze ze te pakken kon krijgen dan volgde er ook een vechtpartij. Het was dus altijd oppassen met Becky. Mede omdat Becky best snel en slim was en ook echt op moordpad was. Dus de deuren kregen haakjes, de deurklinken werden andersom gezet, de deuren werden extra op slot gezet en er werd heel goed gekeken dat alle deuren diht zaten voordat we honden  gingen wisselen van ruimtes. Met Casca was de liefde na hun eerste nestje ook voorbij en daarna was het oorlog met alles behalve reuen en haar eigen pups.

Niet echt een makkelijke hond dus al was ze voor ons enorm lief. Als ze iets wilde hebben dan nam ze je had vast of arm en moest je echt “zachtjes” zeggen zodat ze je niet te pijn deed, en leidde ze je ergens naartoe waar ze dan wat wilde duidelijk maken.

Becky was wel een hele lieve en duidelijke mama maar haar territoriale gedrag heeft ze toch ook wel door gegegen aan een paar van haar nakomelingen.

Op 14 jarige leeftijd is Becky in haar slaap overleden. Een mooiere dood kan je je niet wensen op die leeftijd.

 

_mg_9065

Steekwoorden:

Tsjechoslowaakse Wolfhond, Wolfhond, van Goverwelle, Kennel van Goverwelle, Bacardi Eden Severu, TSW, CSV,  Czechoslovakian Wolfdog, Tsjechoslowakischer Wolfshund (Tjsechische Wolfshond, Wolfshond, NVTW)

Translate »
Volg je ons al?